رییس اداره بیماری های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، گفت: بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان طیف گسترده ای از بیماری ها را شامل می شود، به طوری که بالغ بر 60 درصد بیماری های عفونی نیز در گروه بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان قرار دارند.

به گزارش وبدا، دکتر حسین عرفانی، رییس اداره بیماری های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، اظهار داشت: گروهی از این بیماری ها در زمان های نه چندان دور، موجب وحشت جامعه به همراه مرگ و میر قابل توجه در انسان بود. طاعون از جمله این بیماری ها محسوب می شد که همواره خطر بازپدید شدن آن وجود دارد. گروهی دیگر از این بیماری ها به دلیل شدت ابتلا در انسان موجب ناتوانی و از کار افتادگی قابل توجه می شود که از آن جمله می توان تب مالت را نام برد که در حال حاضر از معضلات بهداشتی، درمانی است.

دکتر عرفانی افزود: گروه دیگری از بیماریها  تحت عنوان بیماری های نوپدید در دنیا مطرح هستند و بیش از 75 درصد بیماری های نوپدید بیماری هایی هستند که از حیوانات به انسان منتقل می شوند که نه تنها بروز آن موجب مرگ و میر قابل توجه در انسان ها شده است، بلکه امکان ایجاد پاندمی توسط آن ها نیز، مطرح است.

وی ادامه داد: گروهی دیگر نیز علاوه بر ابتلا در انسان موجب ضرر و زیان قابل توجهی به دلیل مرگ و میر در دام ها می شوند که از این گروه بیماری «سیاه زخم» و «تب دره ریفت» را می توان نام برد.

دکتر عرفانی، بیان داشت: همچنین گروهی از بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان در کشورمان بومی هستند. سالک، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هاری، تب مالت، سیاه زخم و  لپتوسپیروز از جمله این بیماری های به شمار می روند. 

رییس اداره بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، تصریح کرد: اصول کنترل این بیماری ها افزایش آگاهی جامعه در مورد محافظت در هنگام تماس با دام ها و حیوانات و مراقبت درخصوص عدم گزش توسط بندپایان و همچنین ارتقای هماهنگی بین بخشی به منظور کنترل این عوامل در دام ها و حیوانات و کنترل ناقلین آن هاست. 

وی افزود: در همین راستا با توجه به اهمیت این موضوع در 13 تیر ماه 1383، اولین روز ملی زئونوز در کشور با مشارکت سایر ارگان ها و با هدف کنترل این بیماری ها مورد پیگیری قرار می گیرد و براساس آن همایش های استانی با این هدف نیز برگزار می شود.

دکتر عرفانی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با پیگیری های انجام شده در سطح دانشگاه های علوم پزشکی و جلب مشارکت سایر ارگان ها شاهد کنترل این بیماری ها در سطح کشور باشیم./216/205

کرمان، بلوار جمهوری اسلامی، بعد از چهارراه شفا ، ستاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان