کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: چاق بودن یعنی فردی در بدن خود مقدار زیادی چربی دارد، که باعث به خطر افتادن سلامتی وی می شود.

فریبا عبدالمنافی افزود: داشتن چربی زیاد در بدن می تواند باعث ایجاد بیماری هایی مثل بیماری های قلبی عروقی، سکته ها بیماری قند، انواع سرطان (سرطان های کولون رکتوم ، پروستات در مردان وسینه و تخمدان در زنان)، افزایش چربی خون، درد وسفتی در مفاصل، تخریب غضروف مفصلی وسایش مفصل ها، آرتروز و کمردرد، بیماری کبد و نارسایی کبدی و سنگ های صفراوی، افزایش فشارخون و بیماری نقرس و همچنین مشکلات باروری در زنان شود.

وی گفت: برای اینکه بدانید چاق هستید یا لاغر و همچنین اندازه گیری اینکه چقدر چاق هستید می توانید از ابزاری بنام شاخص توده بدنی (BMI) استفاده کنید که ترکیبی از قد و وزن شما است و اگر این شاخص بالاتر از ۳۰ باشد سلامتی شما در خطر است.

وی ادامه داد: افرادی که چربی بدنشان بیشتر در میانه و بالا قرار دارد، بیشتر از افرادی که چربی بدنشان در ران و دور لگن قرار دارد، در معرض بیماری ها هستند و در خانم ها و آقایان دورکمر بیشتر از 90 سانتی متر خطر بیماری را افزایش می دهد.

عبدالمنافی گفت: چاقی بیماری پیچیده‌ای است که فقط یک دلیل یا یک درمان خاص ندارد و زمانی یک فرد چاق می شود که بدن کالری بیشتری از آنچه می سوزاند، دریافت کند.

وی افزود: دلایل دیگری مثل پرخوری، عادات غذایی نامناسب، بی تحرکی، وراثت، داشتن برخی بیماری ها و مصرف طولانی مدت برخی داروها در چاقی و یا میزان کالری ای دریافت شده تاثیر دارد.

وی در خصوص درمان چاقی گفت: برای درمان چاقی و لاغر شدن می بایست تمرکز بر سلامتی باشد نه لاغر شدن. به جای تمرکز بر رژیم غذایی، باید تمرکز بر تغییر سبک زندگی به شیوه ای جدید که سلامتی را بهبود بخشد باشد.

 این کارشناس تغذیه ادامه داد: برای کاهش وزن باید با خوردن غذاهای سالم و کم کالری و افزایش تحرک کالری بیشتری از آنچه دریافت می شود سوزانده شود.

وی تاکید کرد: کاهش ۱۰ درصد از وزن می تواند روی سلامتی اثر داشته باشد و افرادی که تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی خود را به آهستگی انجام می دهند و به این تغییرات پای بند هستند بیشتر از افراد دیگر شانس لاغر شدن دارند.

کرمان، بلوار جمهوری اسلامی، بعد از چهارراه شفا ، ستاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان