شرایط نگهداری مواد غذایی در یخچال

·        از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در کنار هم خودداری کنید

·        از نگهداری سبزیجات شسته نشده در داخل یخچال خودداری کنید

·        از گذاردن غذاهای داغ در داخل یخچال خودداری کنید

·        از انجماد مجدد مواد غذایی که منجمد شده اند خودداری کنید

·        سبزیجات و مواد غذایی که در داخل فریزر نگهداری میکنید با ذکر نوع  و تاریخ مصرف نگهداری کنید

 

شرایط نگهداری کنسرو

·        باقیمانده کنسرو مصرف نشده را در ظرفهای شیشه ایی در داخل یخچال نگهداری کنید

·        برای از بین بردن سم بوتولیسم که در کنسرو تولید میشود حتما باید کنسرو را 15 دقیقه جوشانید.

 

آنمی فقر آهن

·        با استفاده از میان وعده های غنی از آهن مانند برگه هلو انجیر خرما کشمش بادام از کم خونی فقر آهن جلوگیری کنیم

·        نانهای تخمیری استفاده کنید نانهای حاوی جوش شیرین جذب آهن را کاهش میدهند.

 

ریزمغذی ها

·        نمک یددار همیشه و همه جا به جای نمک معمولی

·        نمک ید دار را نباید در جای مرطوب و نور آفتاب قرار دهیم زیر ید موجود در نمک از دست میرود.

 

مصرف چربی ها

·        از عوارض مصرف غذاهای سرخ کردنی و بیش از یکبار گرم شده ایجاد آلرژی در افراد حساس و تشدید سردردهای میگرنی میباشد.

·        روغن های گیاهی از جمله روغن سویا و ذرت مضرات کمتری نسبت به روغنهای جامد دارند.

 

روغن

·        از خرید روغنهای مایع با بسته بندی شفاف که پشت پنجره و در معرض نور آفتاب  نگهداری شده اند خوداری کنید

·        در هنگام مصرف غذاهای سرخ کردنی روغن نباید دود کند یا سیاه شود

 

نان و غلات

·        نان های سبوس دار حاوی ویتامین ب زیادی است و سبب کاهش چربی خون میشود

·        آرد سبوس دار حاوی ویتامین و فیبر بیشتری نسبت به آرد معمولی میباشد

 

غذاهای آماده

·        غذاهای آماده مانند سوسیس و کالباس و غذاهای کنسرو شده حاوی مواد مضر میباشد مصرف انها را کاهش دهید

·        مصرف غذاهای اماده را کاهش دهید زیرا حاوی نمک و چربی زیاد هستند و باعث چاقی و افزایش فشارخون میباشد.

 

شیر و لبنیات

·        مصرف روزی حداقل 3 لیوان شیر یا ماست را در برنامه غذایی کودکان قرار دهید

·        در دوران نوجوانی شیردهی و بارداری روزی 3 تا 4 لیوان لبنیات و در سایر گروه های سنی روزی 2 تا 3 لیوان لنیات باید مصرف شود

 

شیر و نگهداری مواد لبنی

·        اگر اجبارا از شیر خام استفاده میشود ان را جوشانده و 10 دقیقه در حال جوش بهم بزنید

·        کره بسته بندی پاستوریزه تنها به مدت یک هفته در داخل یخچال قابل نگهداری است برای مدت بیشتر باید در فریزر نگهداری شود

·        شیر پاستوریزه بر اساس بسته بندی تنها 24 تا 48 ساعت در داخل یخچال قابل نگهداری است

 

بستنی

·        از نگهداری بستنی و مواد لبنی در کنار گوشت و ماهی خودداری کنید

·        بستنی سنتی باید از شیر پاستوریزه تهیه شود

 

نوشیدنی ها

·        در هنگام استفاده از اب میوه های خریداری شده به درصد آب میوه  موجود در آن دقت کنید

·        سعی کنید بجای نوشیدنیهای گاز دار از انواع دوغ و آب بدون گاز استفاده کنید.

 

میوه و سبزیجات

·        بسیاری از میوه ها و سبزیجات حاوی پتاسیم میباشند که به کاهش فشارخون کمک شایانی میکند.

 

پروتئین و گوشتها

·        بریدن گوشت به قطعات کوچکتر باعث میشود تا در حین پخت قطعات آن نیز حرارت ببیند و همین امر امکان بروز    مسمومیتهای میکروبی را به حداقل برساند

·        جایگزین کردن نیمی از پروتئین حیوانی مصرف روزانه با سویا خطر حمله قلبی را کم میکند

 

ماهی

·        هفته ای دو بار از گوشت ماهی استفاده کنید

·        برای  جذب ویتامین D موجود در ماهی وجود کلسیم مواد غذایی دیگر لازم است

 

تغذیه در ماه رمضان

·        خوردن خورشت های ملین مانند خورشت آلو و خورشت سبزی کم کاری روده را در ماه رمضان جبران خواهد کرد

·        در غذای افطار و بخصوص سحری از میوه استفاده نمایید علاوه بر آن از انواع برگه زردآلو برگه انجیر هلو و ....استفاده نمایید.

·        ی پخته شده را بیش از دو ساعت در فضای محیط گرم رها نکنید

·        برای نگهداری مواد غذایی بیش از 2 ساعت بصورت گرم آنها را در دمای بالاتر از 70 درجه سانتیگراد و بصورن سرد در دمای کمتر از 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنید

 

ظروف یکبار مصرف

·        ظروف یکبار مصرف شفاف و بیرنگ برای نگهدری غذاهای سرد مناسبند و نباید در آنها مواد غذایی گرم را نگهداری کرد

·        درصورتی که در بطری های آب یکبار مصرف اب را منجمد کنیم اب ذوب شده حاوی سمی بنام دی اکسین خواهد بود که سرطانزاست

کرمان، بلوار جمهوری اسلامی، بعد از چهارراه شفا ، ستاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان